Wij zijn kruit

22. 6. 2020.

De nieuwe website voor Wij zijn kruit mocht een minimal webdesign zijn. Sterke en bolde lettertypen in combinatie met creatieve minimalistische foto’s. Omdat de website gebruiksvriendelijk moest zijn maar toch ook brutaal en gedurfd kozen we voor vlotte animaties. Voorts werd de website uitgebreid met verschillende nieuwscategorieën en een blog.

Bekijk website

Wij zijn kruit webdesign

Kruit is een kenniscentrum voor wereldburgerschapseducatie in België. Het is een programma van Enabel, gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Kruit brengt mensen en ideeën samen. The Other Concept had het voorrecht om deze creatieve website te ontwerpen.

Minimal webdesign heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Daarnaast behoren ze al enkele jaren bij de toptrends voor webdesign. Minimalistische websites laden over het algemeen sneller en zijn vaak ook sneller te ontwikkelen dan meer grafisch gecompliceerde websites. Bovendien geven ze een professionele en cleane indruk aan bezoekers.

Hoewel minimal webdesign minder elementen bevat is het op grafisch gebied geen sinecure om te ontwerpen. Men moet een evenwicht bewaren tussen het voldoen aan alle vereisten van de website en het aantrekkelijk maken voor de bezoeker.