SEO, rank hoger in Google

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je met je website hoger wil scoren in Google. Bij The Other Concept kunnen wij je daarbij helpen. Samen gaan we aan de slag en zetten we verschillende tools in zodat jouw website hoger gaat ranken in de zoekresultaten.
Wij staan je persoonlijk bij in het doolhof dat SEO soms wel kan zijn. Stap voor stap gaan we aan de slag tot we merkbare verbeteringen boeken. Maar voordat we met jouw project van start gaan leren we graag je bedrijf eerst beter kennen.

Boek een kennismakingsgesprek
SEO The Other Concept

Scoor hoger in Google

Wat is SEO of Search Engine Optimization?

// SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization. Of in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Het is een online marketing techniek om jouw website hoger te doen ranken in zoekmachines. Daardoor kan je op organische wijze meer bezoekers naar je website leiden. Organisch zoekverkeer via SEO wil dus zeggen klikken zonder te betalen voor een klik. Vergeleken met SEA of Google Ads waarvoor je wel voor elke klik betaalt.

SEO-project, hoe gaan we te werk?

// Allereerst is het belangrijk om weten dat Google zijn index bepaald met behulp van verschillende rankingfactoren. The Other Concept gaat jouw website controleren en grondig analyseren om te bepalen of deze voldoet aan de noodzakelijke elementen. Wij controleren hierbij verschillende belangrijke SEO aspecten.


Werkwijze

Kennismakingsgesprek

// We startten ons traject met een kennismakingsgesprek. Tijdens deze meeting laten we je kort kennis maken met SEO en hoe het werkt. Voorts laten we je zien waarom organische rankings zo belangrijk zijn. Maar uiteraard is het ook belangrijk om jouw bedrijf te leren kennen. Zonder een grondige kennismaking zouden we uiteraard niet van start kunnen gaan.

SEO audit

// Gedurende de SEO audit analyseren wij of de website wel correct functioneert. Zijn alle elementen aanwezig om geïndexeerd te worden? Indien dit niet het geval is zal je website nooit hoog ranken.

Content en keywords

// Vervolgens starten we met ons onderzoek naar belangrijke zoekwoorden. Welke keywords worden het meest gebruikt door potentiële klanten? Evenzeer concentreren we ons op long tail en mid-tail zoekwoorden.

Autoriteit

// Tot slot bouwen we aan je autoriteit. Website autoriteit wordt opgebouwd dankzij het creëren van backlinks. Hoe meer andere domeinen naar jouw website linken hoe beter. Daarbij komt dat de kwaliteit van deze backlinks erg belangrijk zijn. Dit zal je website autoriteit enkel ten goede komen.

Samenwerken

The Other Concept
SEO voor bedrijven

Onze SEOpakketten


Pakket 1: Basis€260 per maand

Dit pakket is geschikt voor nieuwe websites hoger te laten ranken.

Google Analytics
Search console
Google My Business
Sitemap.xml en Robots.txt
Meta instellingen


Pakket 2: Uitgebreid€475 per maand

Speciaal voor bestaande websites met lage concurrentie graad.

Google Analytics
Search console
Google My Business
Sitemap.xml en Robots.txt
Meta instellingen
On-page SEO


Pakket 3: Professioneel€680 per maand

Voor bestaande websites met een hoge concurrentie graad.

Google Analytics
Search console
Google My Business
Sitemap.xml en Robots.txt
Meta instellingen
On-page SEO
Keywords en content
Technische SEO


In detail wat wij doen

Google Analytics

// Installatie en optimalisatie van Google Analytics op jouw website. Met behulp van deze tool kunnen we jouw website grondig analyseren en op basis van deze resultaten uiteindelijk ook verbeteren.

Search Console

// Google Search Console is een tool van Google die ons bijvoorbeeld helpt te begrijpen hoe jouw website presteert in zoekmachines. Hieruit kunnen we afleiden welke verbeteringen er zich aandienen. Deze tool wordt verbonden met je website.

Google My Business

// Via een bedrijfsprofiel op Google kan je beheren hoe jouw bedrijf wordt weergegeven in bepaalde applicaties. Dit houdt ondermeer Google Maps en Google Search in. Het profiel wordt ingezet zodat mensen jouw beter vinden, daarbovenop is een geverifieerd bedrijfsprofiel meer betrouwbaar.
Stel dat je als potentiële klant op zoek bent naar een product en het bevindt zich slechts op een steenworp van waar je jezelf bevindt. Wat ziet deze klant als hij naar je bedrijf zoekt op Google? Via jouw bedrijfsprofiel kan de potentiële klant jouw producten en services ontdekken. Bijgevolg kan hij snel contact opnemen met jouw.

Sitemap.xml en Robots.txt

// Een sitemap.xml bestand helpt zoekmachines om jouw website beter te kunnen indexeren. Omdat een sitemap ook helpt om de structuur van een website te bepalen en zodoende nieuwe pagina’s te ontdekken is dit bevorderlijk voor je SEO-score. Een robots-txt bestand is een tekstbestand om bepaalde delen van een website af te schermen van zoekmachines. Indien het geval van een webshop kan dit nuttig zijn om pagina’s zoals een winkelmand of betalingspagina niet te indexeren.

Meta instellingen

// Meta instellingen bevatten informatie die kan worden doorgegeven aan zoekmachines. Met de bedoeling om zo meer aanvullende informatie over een webpagina te verschaffen. Er zijn verschillende meta-tags, de belangrijkste zijn onder andere: meta-charset, meta-description, meta-viewport, …

On-page SEO

// Bij on-page SEO gaan we verschillende onderdelen binnen een pagina optimaliseren. Met als doel de pagina zo goed mogelijk te laten scoren voor een bepaald zoekwoord. Samenvattend passen we bij on-page SEO de techniek, content en autoriteit van een pagina aan zodat deze beter gaat rangschikken.

Technische SEO

// Dit onderdeel is een essentieel element dat bijdraagt tot de online vindbaarheid van je website. Ten eerste zijn je mobiele versie en laadsnelheid van je website belangrijke ranking factoren. Voorts kijken we bij technische SEO naar onder andere je website structuur, de aanwezigheid van broken links en duplicate content. Niettemin kunnen grote fouten op vlak van technische SEO kunnen alle andere inspanningen teniet doen. Daarom is het een niet te verwaarlozen SEO onderdeel.

Ja, ik wil hoger scoren in Google

Zoekwoorden

// Het belangrijkste onderdeel van SEO is uiteraard het gebruik van zoekwoorden. Welke keywords gebruiken potentiële klanten? Wij gaan op zoek naar welke zoekwoorden het beste passen in jouw branche. Hierin maken we een onderscheid tussen short tail en long tail zoekwoorden.

The Other Concept gaat na of je landingspagina’s voldoende gebruik maken van relevante zoekwoorden. Waar worden je zoektermen gebruikt? Komen ze voor in je titels, meta-beschrijvingen, URL’s. Het is ook van belang dat je zoekwoorden niet te veel of te weinig gebruikt.

Content

// Naast zoekwoorden is ook je geschreven content van groot belang. Schrijf je content in de correcte lijdende vorm, gebruik daarom actieve zinnen in plaats van passieve. Steek voldoende variatie in je zinnen, vermijd daarbij zinnen die met dezelfde woorden beginnen. Verdeel je titels correct over je content. Zorg voor een correcte lengte van je zinnen en paragrafen. Ten slotte dien je genoeg transitie- of signaalwoorden te gebruiken.

Keywords SEO

FAQ

Welk SEO pakket past het best bij mijn bedrijf?

// Uiteindelijk is de keuze van je SEO-pakket afhankelijk van je doelstellingen. Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste pakket? Contacteer ons dan even via info@theotherconcept.be.

Wanneer mag ik resultaat verwachten?

// Aangezien een merkbaar resultaat afhankelijk is van je concurrentieniveau en startpositie is dit verschillend. Meestal merk je resultaat tussen de 6 en 8 maanden.

Kom ik op nummer 1 terecht in Google?

// Dat is alleszins de betrachting. The Other Concept biedt echter geen garantie op een nummer 1 positie in Google. Het algoritme van Google wijzigt voortdurend en bevat factoren waarop wij geen invloed hebben. Wij bieden wel transparantie en voeren geen black-hat SEO uit.

Hoe kan ik de werkzaamheden volgen?

// Elke maand zorgen wij voor een SEO overzicht van de uitgevoerde verbeteringen en analyses. Daarbovenop bieden wij tips waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Kan ik, ongeacht de sector waarin ik werk, terecht bij jullie?

// Alles afwegend hebben wij besloten dat wij niet voor elk bedrijf aan de slag kunnen gaan. Voor bedrijven in dezelfde sector kunnen wij namelijk niet dezelfde dienst aanbieden omwille van de onderlinge concurrentie.

Heb je nog vragen