Waarom WordPress updaten?

Eens je nieuwe WordPress website is gelanceerd is het erg belangrijk dat deze regelmatig wordt bijgewerkt. Hieronder leggen we je uit waarom WordPress updaten nodig is.

Datum

2 februari 2022

Leestijd

4 Minutes

Categorie

Waarom Wordpress updaten?

De drie belangrijkste redenen waarom u WordPress altijd moet updaten zijn:

  • Beveiligingsoverwegingen.
  • Bugfixes.
  • Nieuwe functies en verbeterde prestaties.

Beveiligingsoverwegingen

De belangrijkste reden om uw WordPress website up-to-date te houden, is beveiliging. Wereldwijd zijn ongeveer 30% van de websites opgebouwd met WordPress. Hierdoor is WordPress het meest gebruikte open source CMS ter wereld. Bijgevolg is het ook een populair doelwit voor hackers en verspreiders van malafide code.

Elke WordPress update bevat versie-opmerkingen, dit is een opsomming van wat in deze update is verholpen en gewijzigd. Hackers zijn op de hoogte van deze updates en vervolgens gaan ze op zoek naar websites die nog niet zijn bijgewerkt. Als jouw website nog wordt uitgevoerd via een oudere WordPress versie, dan zijn er voor de hacker bekende kwetsbaarheden.

Plugins en thema’s

Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je thema en WordPress plugins up-to-date zijn. Personen met slechte intenties kunnen niet bijgewerkte plugins misbruiken. Zorg er daarom dus voor dat ook deze up-to-date zijn.

Bugfixes

Elke ooit ontworpen software, thema of plugin heeft bugs. Bugs zijn fouten of errors in een computerprogramma waardoor het zich op een onbedoelde manier gedraagt. Ze veroorzaken fouten en kunnen een programma laten crashen. Om de functionaliteit en werking van je website te blijven garanderen is het daarom van essentieel belang om deze bugfixes te installeren. Bij een nieuwe versie van een plugin of thema worden deze bugfixes namelijk verholpen.

Nieuwe functies en verbeterde prestaties

Voortdurend zijn er aanpassingen en verbeteringen binnen WordPress. Deze verbeteringen wordt geïmplementeerd door nieuwe releases. Elke nieuwe release bevat nieuwe functies en verbeterde prestaties.
Ook plugins en thema’s worden voortdurend bijgewerkt. Als je nooit een update uitvoert zal je nooit kunnen gebruik maken van nieuwe functies.

Belangrijk voor je updates uitvoert

Voor je updates van WordPress uitvoert is het belangrijk om te weten of je server werkt met de juiste PHP-versie. Ook voor plugins en thema’s is het belangrijk om op voorhand te weten of ze gaan functioneren. Daarom is het belangrijk om eerst een backup van je website te maken. Tevens zou het kunnen voorvallen dat plugins met elkaar botsen en zo je website niet meer laten werken. Laat daarom updates steeds door een professional uitvoeren.

Waarom zou een hacker mijn website willen hacken?

Het is niet bepaald jouw website dat het doel is van hackers, maar wel de server waarop je website draait. De server wordt vervolgens gebruikt om de identiteit van de hacker te verbergen. Een verouderde WordPress installatie of niet up-to-date plugins en thema’s maakt het een hacker gemakkelijk.
Door malafide code op jouw website te plaatsen kunnen hackers je website gebruiken om anderen te hacken. Dit door het infecteren van bezoekers van je website met virussen, malware of spyware.
Ten slotte kunnen ze jouw e-mailsysteem gebruiken om virussen of spam te verzenden. Daar staat tegenover dat dit je reputatie met je klanten verpest. Ook Google zal dit detecteren met als gevolg dat je ranking zal kelderen.