Waarom is grafisch ontwerp belangrijk?

In deze blogpost doen we je uit de doeken waarom grafisch ontwerp zo belangrijk is voor jouw onderneming of bedrijf. Bekijk onze laatste grafische ontwerpen op onze Instagram-pagina.

Datum

21 juni 2021

Leestijd

4 Minutes

Waarom grafisch ontwerp?

Een eerste indruk maak je maar eenmaal

Om van start te gaan met een cliché: je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Maak je die indruk nu via je nieuwe website of via jouw logo in je e-mailhandtekening. Potentiële klanten beoordelen je bedrijf in enkele seconden en dit enkel gebaseerd op visuele aantrekkingskracht.
Een grafisch ontwerp en een professionele huisstijl van sterke kwaliteit geeft jouw bedrijf geloofwaardigheid. En dit is onbetaalbaar. Ook al bezit je een sterk product of lever je onberispelijke diensten, indien je een slecht ontwerp hebt zullen klanten snel weg klikken of gaat je nieuwsbrief rechtsreeks in de prullenmand.

waarom grafisch ontwerp

Professionele branding maakt een bedrijf geloofwaardig

Een sterk grafisch ontwerp zorgt voor één duidelijke lijn in elk visueel aspect van jouw onderneming. The Other Concept gebruikt zorgvuldig geselecteerde kleuren, de juiste lettertypes én de perfecte bijpassende beelden. Zodoende creëren wij de ideale stemming voor elk bedrijf. Zo krijgt een klant steeds het juiste gevoel, scrollt hij nu door jouw website of leest hij een reclamefolder.
Door de consistentie in jouw huisstijl wordt je bedrijf herkenbaar en oogst je geloofwaardigheid. Bovendien staat deze consistentie ook voor professionaliteit en betrouwbaarheid.

Logo ontwerp Imperish Photography

Vertel een verhaal met je grafisch ontwerp

Het is belangrijk dat je klanten meteen merken wat je bedrijf doet. Zelfs als ze nog nooit van jouw bedrijf hebben gehoord. Een goed doordachte huisstijl roept het juiste gevoel op bij potentiële klanten.

Wij maken het verschil met een creatief ontwerp

Kleine bedrijven hebben fel te kampen met concurrentie. Iedereen probeert zich te onderscheiden met onder andere prijzen, kwaliteit of een bepaalde klantenservice.
Toch is het ook belangrijk om je te onderscheiden met creativiteit. Je bedrijf op een unieke manier visualiseren is een niet te onderschatten onderdeel van succes.

Waarom grafisch ontwerp werkt

Een professioneel webdesign is leuk om te hebben. Een website die daarbovenop ook nieuwe klanten aanbrengt is nog leuker. Grafisch design is niet enkel leuk om naar te kijken het moet tevens verleiden en overtuigen.
Een sterk grafisch ontwerp zet klanten aan tot actie. Een reclamefolder moet aanzetten tot lezen, pagina na pagina. Een sterk ontwerp van een webshop kan bezoekers aanzetten tot het klikken op de button ‘Koop nu’.

visitekaartjes laten ontwerpen

Investeer nu en bespaar later

Neem je jouw grafisch ontwerp vanaf de oprichting van je bedrijf niet ernstig dan ga je waarschijnlijk na verloop van tijd dit wijzigen. Soms zelfs meer dan eens.
Een professioneel design heeft een lange levensduur. Meermaals veranderen van visuele identiteit is nefast voor het imago van je onderneming. Je verliest geloofwaardigheid en betrouwbaarheid.

Laat de The Other Concept je bij staan met de branding van jouw onderneming.