Les Flâneuses

2. 12. 2022.

Wanneer fotografe Elke Van den Ende haar Pinterest-board met ons deelde werden we meteen enthousiast! Een uitgesproken stijl die volledig ons ding was. We kregen onmiddellijk zin om aan dit project te starten. Benieuwd naar het resultaat?

Bekijk website

webdesign fotograaf
website fotograaf
Website Les Flâneuses

Een portfolio website van een fotograaf is tegelijkertijd zijn cv. Het moet de best mogelijke weergave zijn van de fotograaf en zijn werk. Gelukkig zijn er vrijwel onbeperkte opties als het gaat om het ontwerp van een fotografen website. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om een selectie van je werk te tonen of het onderverdelen in verschillende categorieën.

Les Flâneuses

Laadsnelheid afbeeldingen

Een website voor een fotograaf bevat veel afbeeldingen, logisch toch? Elke bezoeker houdt van snelle laadtijden wanneer hij een website bezoekt. Het gebruik van veel afbeeldingen kan de laadtijd echter negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om foto’s op je website te comprimeren zodat de laadtijd beperkt blijft.

WebP kan hierbij helpen. WebP is een modern afbeeldingsformaat dat lossless en lossy compressie biedt voor afbeeldingen op het web. Met WebP is het mogelijk om een afbeelding te optimaliseren op het gebied van bestandsgrootte. Uiteindelijk zijn WebP-afbeeldingen gemiddeld 25 tot 40% kleiner dan vergelijkbare JPEG-afbeeldingen met dezelfde kwaliteit.

Daarbovenop ondersteunen alle moderne browsers het gebruik van WebP.

Website voor fotograaf

Wil je je profileren als fotograaf en geld verdienen met je portfolio? Dan is online zichtbaarheid via een fotografie website onmisbaar. Bij The Other Concept kunnen we zorgen voor een perfecte website die volledig in jouw stijl ligt. Je site is automatisch geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en ziet er dus altijd geweldig uit. Eveneens kunnen wij zorgen voor een sterke vindbaarheid in Google. Raadpleeg zeker eens even onze SEO-pakketten voor meer informatie.

The Other Concept
fotografen website